Nyhedsbrev #1

Nyt fra Hermes Interaktion

Nyhedsbrev #1,  Juni 2021


Kend kulturen på din arbejdsplads
Hvor mange grupper, er der på dit arbejde? Hvordan I holder pauser, håndterer konflikter eller samarbejder med andre?

Grupper, pauser og konflikthåndtering er alt sammen elementer i jeres virksomhedskultur og ”knapper” I kan skrue på, hvis I vil arbejde med kulturen.
Samtidig er det emner i en kulturquiz, som Hermes Interaktion netop har udarbejdet. Hvis du er nysgerrig på jeres kultur, kan quizzen give lidt stof til eftertanke.

Tager du tager quizzen senest 20. juni, har du også mulighed for at vinde en kulturskanning til din arbejdsplads – hvis chefen er med på det, selvfølgelig.
Kulturquizzen er udarbejdet med omsorgsarbejdspladser i tankerne: hjemmepleje, plejecentre og bosteder. Men prøv at skifte ”borgere” ud med ”brugere”, ”patienter” eller ”kunder”. Eller skift ”pårørende” ud med ”forældre” eller ”omgangskreds”, så tænker jeg også, den virker for din arbejdsplads.


Kurser i gang igen
Vil du blive bedre til din personlige kommunikation med borgere, patienter og pårørende; dykke ned i de udfordringer mødet med etniske minoriteter kan byde på. Eller vil du blive bedre til at kommunikere ved hjælp af en tolk? Så har Hermes Interaktion igen åbnet for de planlagte kurser.

 • Den tolkede samtale
  Træning i brug af tolk i omsorgsfagene. 3 timer med introduktion og praktiske øvelser med en simuleret tolk og patient.
  Næste kursus: 15. september 2021

 • Kulturforståelse for sundhedspersonale
  Et heldagskursus med afsæt i praksis om mødet med den etniske minoritetspatient.
  Næste kursus: 30. september 2021

 • Lytte og tale
  To kursusdage med fokus på kommunikation med borgere, patienter og pårørende.
  Næste kursusdage: 6. oktober og 20. oktober 2021

Er I nok til at fylde et kursus på din arbejdsplads skærer vi gerne et figursyet kursus til, der passer til netop jeres behov.


Ny blog: En besmittet hjælp
Regner du dig til de gode mennesker, der gerne vil hjælpe andre mennesker i nød?
Har du mærket ubehaget ved at udpege, hvem det er, du vil hjælpe?
Har du været bange for at stigmatisere?

Så er du ikke alene. Den nyeste blog fra Mette Breinholdt handler om risikoen for at stigmatisere, når man vil hjælpe. For vist er det en reel risiko - men det er endnu værre at lade være. Bloggen byder selvfølgelig også på nogle gode råd til, hvad du kan gøre, for at mindske risikoen for at stigmatisere, når du vil hjælpe.


Sammen er vi stærkere
Det er godt at have gode venner. Det gælder også Hermes Interaktion.

Vennerne er andre konsulentvirksomheder, Hermes Interaktion på forskellig vis samarbejder med. På den måde bliver virksomheden mere robust i forhold til større opgaver. Der er flere, der kan gribe bolden, og vi har flere fagligheder at trække på.

Tak til følgende virksomheder for at være en del af netværket: