Nyhedsbrev #2

Nyt fra Hermes Interaktion

Nyhedsbrev #2, Februar 2022


 Stigmatiseringens anatomi

Hvad er stigmatisering? Hvorfor stigmatiserer vi? Og hvad består stigmatisering af? Det gav jeg mit bud på til et webinar om stigmatisering af overvægt 6. oktober 2021. Stigmatisering af overvægt er et tungt problem for alle der bliver ramt af det. Samtidig er det en almindelig social proces. Dermed er det et anliggende for os alle sammen: Vi er alle en del af det.
Webinaret var arrangeret af Nationalt Center for Overvægt.


Kommunikation og intern sammenhængskraft

Præhospitalet i Region Midtjylland er en organisation i kraftig vækst. På blot to år er medarbejderstaben mangedoblet fra blot 200 til nu 800 medarbejdere. Samtidig har Præhospitalets opgaver med 1-1-2 opkald, ambulancer og akutlægebiler naturligt offentlighedens store interesse. Det giver spændende kommunikationsudfordringer.

Fra 1. juni 2021 – 15. januar 2022, har jeg haft fornøjelsen af at træde til og i en periode hjælpe på kommunikationsområdet. Blandt andet har vi arbejdet med en strategi for den interne kommunikation, som skal møde udfordringerne med at binde organisationen sammen og styrke fællesskabet.

Demokratiets højtidsstund

227 kandidater havde stillet op til regionsrådsvalget i Region Midtjylland. I et valg er det vigtigt, at alle stemmer bliver hørt, og at borgerne får et godt grundlag at træffe deres beslutninger på. Ved tre valgmøder gjorde jeg mit bedste for at dele sol og vind lige, og sikre borgernes stemme.

Skræddersyede kurser

Hermes Interaktion tilbyder kurser i figursyet form, så de passer til netop jeres behov.

Vil I styrke jeres personlige kommunikation med borgere, patienter og pårørende; dykke ned i de udfordringer mødet med etniske minoriteter kan byde på. Eller vil I blive bedre til at kommunikere ved hjælp af en tolk? Så ræk ud og lad os sætte et kursus sammen, der tager udgangspunkt i netop jeres situation.


Kulturquiz

Hvor mange grupper, er der på dit arbejde? Hvordan holder I pauser, håndterer konflikter eller samarbejder med andre?
Hvis du er nysgerrig på jeres virksomhedskultur, kan quizzen give lidt stof til eftertanke.

Kulturquizzen er udarbejdet med omsorgsarbejdspladser i tankerne: hjemmepleje, plejecentre og bosteder. Men prøv at skifte ”borgere” ud med ”brugere”, ”patienter” eller ”kunder”. Eller skift ”pårørende” ud med ”forældre” eller ”omgangskreds”, så tænker jeg også, den virker for din arbejdsplads.


Oplæg på webinar om stigmatisering af overvægt 6. oktober 2021

Mette Breinholdt, ordstyrer ved valgmøde i Regionshuset i Viborg, 9. november 2021

Nyt fra Hermes Interaktion er skrevet af indehaver Mette Breinholdt